Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, deschide, astăzi, apelul de proiecte „Continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență: Iași, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate”.Sfarsitul primului paragraf
Apelul are o alocare de peste 1,22 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului medical din zonele rurale ale celor trei orașe. Finalizarea acestor investiții este esențială pentru sistemul românesc de sănătate. Acestea asigura îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru pacienți, în special pentru cei din zonele rurale deoarece spitalele vor fi echipate cu cele mai recente tehnologii și echipamente medicale și vor avea personal medical calificat. În scopul eficientizării furnizării serviciilor spitalicești, spitalele regionale de urgență vor trata cazurile cele mai complexe într-o abordare multidisciplinară, eficientă și sigură din punct de vedere clinic. De asemenea, spitalele regionale vor deveni centre de competență pentru rețeaua de unități medicale din cele 3 regiuni de dezvoltare pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.
„Spitalele moderne reprezintă fundația sistemului de sănătate și asigură îngrijirea medicală de calitate. În acest context, investițiile pe fonduri europene nu sunt doar o oportunitate, ci și o necesitate. Ele oferă unui personal medical specializat, resursele tehnologice de ultimă generație. Fondurile UE ne permit să modernizăm facilitățile existente, să extindem capacitățile de tratament și să pregătim personalul pentru a utiliza ultimele tehnologii”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Proiectele vor putea fi depuse de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, prin sistemul informatic MySMIS2021, în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2023.
Ghidul solicitantului este disponibil aici: https://t.ly/1aK7T.