Bucureștiul a fost gazda unui seminar al Asociației Fondurilor Europene de Garantare pentru Călătorii și Turism (EGFATT) la care, alături de specialiștii acestei organizații, va lua parte o delegație a ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului condusă de dl. ministru Radu Oprea, o delegație a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) condusă de dl. Președinte Florin Jianu, care este și președinte al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din turism și HORECA.

Seminarul, organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT),  va aborda teme de interes pentru actorii din industrie, cu accent pe necesitatea creării Fondului de garantare pentru biletele de avion, respectiv a Fondului de Garantare pentru pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, esențiale pentru o mai bună protecție a călătorilor și pentru dezvoltarea durabilă a turismului în România.

”ANAT dorește să finalizeze, în acest an, Fondul de Garantare pentru agențiile de turism precum și Fondul de garantare a biletelor de avion. Ca atare, această întâlnire este extrem de importantă. Avem nevoie de aceste fonduri, care se vor adăuga la pachetul turistic, pentru despăgubirea turiştilor, respectiv a pasagerilor, în caz de nevoie. Cele două fonduri ar urma să fie administrate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM)”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

EGFATT are ca membri asociațiile omolage din Belgia/Luxemburg, Elveția, Regatul Unit, Franța, Irlanda, Olanda, Norvegia și Germania. Liderii EGFATT vor prezenta către ANAT și către reprezentanții autorităților modul de înființare, organizare, finanțare și funcționare a unui Fond de garantare în turism.

EGFATT a fost formată în 2011 la initiativa a 3 organizații pentru protecția financiară a călătorilor și include membri din Belgia/Luxemburg, Franța, Germania, Țările de Jos, Irlanda, Elveția și Norvegia. CAA (Marea Britanie) este un membru asociat. ”Scopul nostru comun este să protejăm călătorul împotriva insolvenței financiare a operatorilor de pachete și să împărtășim cele mai bune practici și experiențe”, declară Mark De Vriendt, președintele EGFATT.