Ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura-Oprescu a participat azi, alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la deschiderea celei de-a treia ediții a manifestării „Rod cu Spor” organizată de Consiliul Județean Argeș la Muzeul Golești din Ștefănești. Este un târg de produse tradiționale – alimentare și artizanale – care include și demonstrații ale meșterilor populari. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a scos în evidență importanța păstrării și promovării obiceiurilor și meseriilor tradiționale care, în cadrul economiei sociale, pot crea noi locuri de muncă și pot genera plus-valoare. De asemenea, ministrul a precizat că una dintre prioritățile Guvernului Ciolacu este susținerea producătorilor autohtoni.

“Cea mai mare bucurie pentru mine este să fim astăzi acasă împreună și să ne reîntâlnim la muzeul Golești, un loc emblematic pentru istoria și cultura României. Îl felicit pe președintele Ion Mînzînă și Consiliul Județean pentru ideea pe care eu o consider extraordinară de a organiza acest eveniment anual aici și nicăieri în altă parte! Poate exista rod cu spor fără muncă și credință? Nu! Împreună noi, românii, ne bazăm existența pe muncă, pe credință noastră strămoșească. Ambiția mea ca ministru al Muncii este să reușim și datorită economiei sociale să reînvie meșteșugurile, să ne reîndrăgostim de meserii. Sunt meserii și obiceiuri pe care nu trebuie să le pierdem. Trebuie să le punem împreună în valoare. Iar pentru asta, cu muncă, cu determinare, cu bani europeni și având de fiecare dată  guverne potrivite și la nivel local, și la nivel județean, și la nivel național sigur vom reuși să ducem mai departe ceea ce este bun în România. Să fie cu rod și spor pentru toți cei care muncesc! Să fie cu spor binecuvântat pentru fiecare dintre noi”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

La rândul său, ministrul Florin Barbu a evidențiat faptul că bugetul pentru agricultură este cel mai mare din istorie. Manifestarea – care se desfășoară până duminică inclusiv – reunește aproape 100 de producători și meșteri populari din 6 județe ale țării.