Lucrarea informează victimele asupra formelor de abuz și a pașilor pe care trebuie să îi urmeze dacă se află într-o asemenea situație. Evenimentul a avut loc la București și a fost organizat de Asociația non-guvernamentală Women for a Better Society, care a și initiat proiectul.
„Fenomenul este explicabil dacă analizăm evoluția istorică a relațiilor interumane și doar dacă neglijăm realitatea socială a secolului al XXI-lea, când rolul femeii în viața societății, a familiei s-a schimbat. Este nevoie de o schimbare de mentalitate, care se poate realiza doar prin educație, încă de la vârste fragede, prin expunerea copiilor și a tinerilor la exemple pozitive, prin programe destinate mamelor, care sunt inima casei lor și pot genera atitudini, comportamente dezirabile.„, a spus secretarul de stat.
Evenimentul, moderat de Alina Ilioi, a strâns laolaltă peste 100 de femei puternice, din mai multe domenii de activitate, care au spus STOP abuzului domestic, prin mesajele transmise. Printre ele: Laura Vicol, șefa Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților, deputata Mara Calista, psihologul Sandra O’Connor, jurnalista Adriana Saftoiu sau Mirela Retegan, scriitoare si om de radio.
Discuția a fost centrată pe modalitățile diverse prin care se poate oferi sprijin femeilor care trec prin situații dificile sau celor care sunt supuse abuzului de orice fel.
De la începutul anului și pana în prezent au fost emise peste 5800 de ordine de protectie și montate mai bine de 1000 de brățări de supraveghere, potrivit statisticilor poliției, prezentate de Secretarul de Stat, Anca Hendea.
De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate povești emoționante, inspiraționale, de curaj și rezistență, ale unor femei care au fost victime ale violenței domestice.
La nivel mondial, una din patru femei se confruntă cu violența domestică înainte de vârsta de 50 de ani, potrivit unui studiu făcut de Organizația Mondială a Sănătății.