Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse anunță lansarea în transparență decizională a inițiativelor privind Concursul Național de Proiecte pentru Familii și Metodologiile proiectelor de tineret și studenți (tabere, proiecte proprii și concursurile naționale de proiecte). Documentele pot fi consultate de către cetățeni și organizațiile interesate, oferindu-le posibilitatea de a contribui cu opinii și sugestii.
Documentația referitoare la Proiectul de HG privind Concursul Național de Proiecte pentru Familii este disponibilă pe site-ul ministerului și poate fi accesată la adresa https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2/. Propunerile și observațiile pot fi transmise în termen de 10 zile, la adresa de email: andrei.miu@mfamilie.gov.ro .
Documentele de consultare publică referitoare la Metodologiile proiectelor de tineret și studenți sunt disponibile pe site-ul ministerului și pot fi accesate la adresa https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2/. Propunerile și observațiile pot fi transmise în termen de 30 de zile, la adresa de email: petrisor.iordan@mfamilie.gov.ro .
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero:
„Prin Concursul Național de Proiecte pentru Familii dorim să mobilizăm resursele societății civile pentru a sprijini inițiative ce contribuie direct la bunăstarea familiilor și a copiilor, precum și la dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. În ceea ce privește Metodologiile proiectelor de tineret și studenți, ne-am dorit să le îmbunătățim din timp pentru derularea proiectelor și acțiunilor ce se vor implementa în decursul anului viitor și să ajungem, astfel,la un număr cât mai mare de tineri și familii. Invităm toate părțile interesate să participe activ în acest proces.”
Concursul Național de Proiecte pentru Familii este destinat susținerii proiectelor și programelor dedicate bunăstării și dezvoltării familiilor și copiilor din România. Scopul său este încurajarea implicării active a societății civile, prin intermediul persoanelor juridice fără scop patrimonial, în propunerea și implementarea de soluții inovatoare pentru susținerea familiilor, inclusiv a celor vulnerabile, dar și a copiilor, ca parte a familiei.
Proiectele de tineret și studenți au ca scop încurajarea și susținerea tinerilor și studenților de a participa și a se implica activ la viața societății. Încurajăm cât mai multe organizații de profil să vină cu idei menite să dezvolte proiecte benefice pentru tânăra generație.
Propunerile de acte normative au fost și dezbătute public ieri, 26 septembrie, la sediul MFTES, în prezența directorilor Caselor de Cultură ale Studenților, reprezentanților Direcțiilor Județene de Familie și Tineret, precum și cu reprezentați ai următoarelor organizații și fundații: Fundația Națională pentru Tineret, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România,Organizația Salvați Copiii, Fundatia World Vision Romania, Asociația BLUE LIFE AUTISM, Asociația Aliat pentru Sănătate Mintală, Alpha România, Federația GAL-urilor Urbane, Asociația SEXUL vs BARZA, ASFANU – Asociația Familiilor Numeroase, Asociația Down Plus București, Asociația Teen Challenge Smart, Asociația Telefonul Copilului, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, Consiliul Tineretului din România, Federația YMCA România, CONAF, Fundația Ancora Salvării, Forumul Tinerilor din România, Fundația Missio Link Internațional – Timișoara, Fundația Agathos, Federația CEAS, Fundatia Living Hope, Federația Organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități, Asociaţia „Bună Ziua Copii din România”, Federația Asociațiilor Studenților în Drept din România, Asociatia „Dincolo de Succes”, Asociația „Ridică-te si Umblă”, Asociația Help Autism, Colegiul Național al Asistenților Sociali, Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, „Afară din casă” Lipova – Arad, FASMR, Fundatia Star of Hope Romania.